Riktigt gott och fick stå och småputtra en stund. Kryddorna höftade jag, så ta efter tycke och smak och smaka av.
4-5 port.
1 fläskfilé (ganska stor)
1 bit purjolök
En ask färska champinjoner
3-4 paprikor, carli (grön, smala och avlånga)
1-2 dl vatten
3-4 dl grädde
1-2 vitlöksklyftor
1 msk soja
Salt
Peppar
Paprikapulver
1-2 msk kalvfond alt en köttbuljongtärning
Putsa fläskfilén och skär bort hinnor. Skiva sen i ca 2 cm tjocka skivor. Bryn köttet i lite smör i en stekpanna/traktörpanna. Dela champinjonerna i kvartar om de är stora, är de mindre så dela dem bara. Skölj av och skiva purjolöken tunt. Dela paprikan och skär sen i lagom stora bitar.
Lägg i champinjonerna i pannan, häll på vatten och tillsätt kryddor och fond. Låt småputtra en stund. Tillsätt ev mer vatten. Häll på grädden och låt småputtra 10-15 min till. Smaka av. Tillsätt sedan paprikan och purjolöken och låt småsjuda/småputtra en liten stund till.
Servera med ris till eller potatis i någon form och en god sallad. Här blev det sallad och basmatiris.
Glömde ta en helhetsbild så blev när det redan låg på tallriken.
Gott och enkelt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.