Gjorde så här denna gång..
Som vanligt.. höftar med kryddorna och smakar av efter ett tag.
400-500 g nötfärs
1 frp krossade tomater
1 gul lök
1-2 paprikor eller mer (hade en Carlipaprika, en liten gul och en halv grön)
2-3 dl vatten, ev en skvätt till sen.
2 små eller en stor frp blandade bönor
1-2 msk soja
Paprikapulver
Cayennepeppar
1-2 msk chilisås
Salt
Peppar
1-2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
Fräs färsen i smör i en stekpanna. Skala och finhacka löken och blanda i den i färsen. Fräs lite till. Häll i tomaterna, vatten, buljong, soja och kryddor. Riv i vitlöken. Låt stå och småputtra minst 45 min. Gärna ännu längre om tid finns. Sista kvarten när du konst riset/bulguren eller vad du väljer att ha till så skär paprikan i strimlor och blanda i. Skölj av bönorna i ett durkslag och häll i grytan sen. Låt stå och småputtra tills riset/bulguren är klar.
Servera ev mer grönsaker till. Här blev det tomater och gurka bara.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.