måndag 18 september 2017

Chili con carne

Fick det bli denna småkyliga måndag, burr vad kallt det var emellanåt! Nästan så vantar åker på på sista rundan 🙈 Har man tid så låt chilin, precis som köttfärssås, stå och puttra några timmar. Blir så gott! Servera med ris, bulgur eller ett gott bröd till och sallad. Hade bulgur till 👍👌🏻

Gjorde så här denna gång.. 

Som vanligt.. höftar med kryddorna och smakar av efter ett tag. 

400-500 g nötfärs
1 frp krossade tomater
1 gul lök
1-2 paprikor eller mer (hade en Carlipaprika, en liten gul och en halv grön) 
2-3 dl vatten, ev en skvätt till sen. 
2 små eller en stor frp blandade bönor
1-2 msk soja
Paprikapulver 
Cayennepeppar 
1-2 msk chilisås 
Salt
Peppar
1-2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning 

Fräs färsen i smör i en stekpanna. Skala och finhacka löken och blanda i den i färsen. Fräs lite till. Häll i tomaterna, vatten, buljong, soja och kryddor. Riv i vitlöken. Låt stå och småputtra minst 45 min. Gärna ännu längre om tid finns. Sista kvarten när du konst riset/bulguren eller vad du väljer att ha till så skär paprikan i strimlor och blanda i. Skölj av bönorna i ett durkslag och häll i grytan sen. Låt stå och småputtra tills riset/bulguren är klar. 

Servera ev mer grönsaker till. Här blev det tomater och gurka bara. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.