fredag 15 september 2017

Färsbiffar med grekisk touch och mystorsdag

Gjorde såna goda färsbiffar härom kvällen.. Med lite grekisk touch! Hade ugnsrostade morötter och potatis och tzatsiki till. Mums!
Hade dessutom egen basilika, höftade den lite men ca måttet nedan..

500 g nötfärs
1 frp fetaost
2-3 msk färsk basilika, hackas
1-2 msk ströbröd
1 dl mjölk
Peppar
Paprikapulver
1-2 msk kalvfond

Tog inget salt i då både fonden och osten är rätt salta i sig.

Blanda fond, kryddor, ströbröd och mjölk i en bunke/skål. Låt stå och svälla en stund. Blanda i färsen, hacka basilikan och smula i osten. Blanda om ordentligt.

Forma till biffar, i önskad storlek. Stek dem sen i smör i en stekpanna, några minuter på varje sida. Jag lät dem sen gå klart i ugnen ca 10 min. När du stekt dem så lägg dem i en form, häll i lite vatten i stekpannan och "vispa" ur så att det blir lite steksky. Häll det över biffarna och så in i ugnen. 200 grader i ca 10 min så är det genomstekta men ändå saftiga! Vill man så kan man lägga dem på samma sätt i en kastrull och låta dem ligga där på eftervärme. Men jag ställde in dem när det var ca 10 min kvar på potatisen.







Mystorsdag med mamma igår 😊 💞 💕 som också var ledig. Vi tog en tripp till roliga affären på bondvischan för lite höstshopping. så trevligt och mysigt! Och alltid gör man så fina fynd där! Bästa affären!!

God parisare till lunch, mums!
Sallad, stekt falukorv och hamburgerbröd, senap, ketchup och dressing också.



Så skönt väder så fikat, senare innan vi puttrade vidare, tog vi ute. Härlig höstdag, även om det inte var så soligt.

Marängtårta, gott med bären och frukten på men skulle varit lite mer fyllning mellan marängen och grädden i mitt tycke.. God ändå!



Tack fina mamma för en så trevlig och mysig dag! 😊 💕💕

Ha en finfin fredag! 😊 💕

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.