Till blev det rökt renstek, mums! Lite rester ikväll till middag och stekt falukorv, inte helt fel det heller.
Till en mindre form:
6-7 potatisar, ganska stora.
2-3 morötter, är de små och tunna ta fler
1 liten palsternacka
Salt
Peppar
Persilladekrydda
3-4 dl valfri grädde
Ugn: 200 g
Skala och skär rotfrukterna i lagom storlek. Blanda om allt i en bunke och tillsätt kryddor efter tycke och smak.
Häll det sen i en smord ugnsform. Häll på grädden. In i ugnen i ca 40-45 min beroende på potatis och ugn. Känn efter med en sticka. Börjar gratängen bli för mörk innan den är klar så lägg över folie.
Vill man så kan man typ sista 10 min strö över riven ost. Glömde det igår dock men lika gott utan.
Till kan ju ha egentligen vad som helst, något kallskuret, korv, kyckling..
Köper alltid med rökta produkter uppifrån Norrland, från rökeri 👌🏻 och så himla bra när man köper det så kan de vakumpacka det 👍
Gjorde en höstbricka i all sin enkelhet igår. Sommar ute men ändå höst!? 😯
Mysigt hur som helst nu att tända ljus och blir mörkt tidigt på kvällarna nu.
Torsdag imorgon redan, härligt! Lång vecka men snart en efterlängtad helg med div trevligheter 😊🙌😍💕
God natt när det är dags! 😊 😴
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.