söndag 5 november 2017

Citronkyckling med oliver och örter

Vågade åka till graven igår när det blivit mörkt!! Helt själv!! Eller hoppetossan fick följa med 😊😂🙈👻😅👍😍❤️ så oerhört fint med alla ljusen. Däremot med facit i hand så var det helt fel tid.. var där vid 17-tiden.. alldeles för mycket folk 😝 nästa gång, japp en nästa gång i mörker blir det definitivt, så blir det senare på kvällen 👍 




En god citronkyckling blev det också. Hittade ett recept på nätet, tror det var från tidningen Året runt. Gjorde dock om det lite. Var inga örter i det receptet. 

Så här gjorde jag.. anpassa ingredienser och måtten efter hur många som ska äta 👍 kryddorna höftar jag som vanligt. 

2 stora kyckling filéer 
1,5 citron
Ett gäng oliver, valfri färg. Jag hade kalamataoliver
1,5 dl olivolja
Saft från 1/2 citron 
Timjan 
Oregano
Salt (inte så mycket då oliverna kan vara väldigt salta) 
Peppar
1-2 msk honung 

Dela kycklingfileerna i 2-3 bitar. Lägg i en smord ugnsform och salta och peppra. Tvätta citronen noga och dela den i klyftor. Lägg klyftorna runt om och emellan kycklingen. Kärna ur oliverna om de inte är kärnfria. Lägg dem över. 
Vispa ihop olja, kryddor, citronsaft och honung till en dressing. Häll den över kycklingen. 

Ugn 200 grader. 

Ställ in i ugnen i ca 30-45 min. Tiden helt beroende på ugn och hur stor kycklingbitarna är. Skär i kycklingen och du ser när den är klar. 



Hade klyftpotatis och fetaoströra till. Världens enklaste fetaoströra.. creme fraiche, fetaost som mosas ihop. Peppar, lite paprikapulver och ev en gnutta salt. 




Lite förrättssnacks medan kycklingen står i ugnen 😋👌🏻👍 



En härlig söndag väntar med middagsgäster idag 😊❤️ födelsedag imorgon men då är jag iväg på kurs i två dagar 😅 


Ha en finfin söndag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.