Egentligen ska det vara julmust (receptet heter egentligen julmustkyckling) i men det går lika bra med påskmust 😊 receptet hittade jag i hemmets veckotidning. Tar inte så lång tid att göra heller. Servera kokt potatis eller någon annan form av potatis eller ris till och grönsaker. Hade ris till och sallad.
4 port.
600 g kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
2 dl crème fraiche
2 dl julmust (tog nästan 3 dl)
1 hönsbuljongtärning
1/2 tsk mald ingefära
1 tsk rosmarin
1/2 msk kinesisk soja
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
2 dl crème fraiche
2 dl julmust (tog nästan 3 dl)
1 hönsbuljongtärning
1/2 tsk mald ingefära
1 tsk rosmarin
1/2 msk kinesisk soja
2 msk vetemjöl
Dela kycklingfiléerna på längden i 2-3 bitar. Bryn den i omgångar mer eller mindre klar i smör. Salta och peppra under stekningen. Lägg på en tallrik.
Häll i påskmust, creme fraiche och de andra ingredienserna i en traktörpanna och koka upp under omrörning. Låt sjuda några minuter. Lägg i kycklingen och låt sjuda 10-15 min tills kycklingen är helt klar.
Dock svårfotad rätt 😅
Riktigt gott och kommer definitivt göras fler gånger 👌🏻
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera