Ska vi se om jag kommer ihåg hur han gjorde.. så med reservation för ändring.. om jag missat något..
Inga mått, utan höfta och ta typ efter antal port.
Det ska vara hälften vin och hälften vatten och så att det går upp till halva laxen ungefär.
Lax med skinn
Några pepparkorn i botten på formen
Vitt vin
En skvätt vatten
Salt
Lägg laxen med skinnsidan upp. Lägg pepparkornen i botten på formen.
Häll på vin och vatten och ställ in i ugnen, ca 20-25 min om laxen är färsk eller tinad.
Servera med pressade potatis till och någon god sås. Citron - och dillsås, aioli, romsås, hollandaisesås.. någon sås som är god till fisk helt enkelt 😊👌🏻
Kryptiskt recept det här men återkommer med fullständigt om jag missat något.
Ska be att gå receptet på såsen han gjorde till också 👌🏻
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.