Just nu står en sådan i ugnen. Provar ett nytt recept ikväll, doftar jättegott så det ska bli spännande när den är klar.
Receptet är för fyra personer
1 kg aubergine
salt och peppar
olivolja
250 g riven mozzarella
150 g riven parmesanost
Jag fick för mig att det skulle vara västerbottenost och köpte fel, men det går säkert lika bra med vilken ost som helst.
Tomatsås:
4 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
400 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
ca 20 blad färsk basilika
rivet skal av ½ citron
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär auberginen i ca 1 cm tunna skivor. Bre ut dem och strö lite salt över.
Tomatsås: Koka upp krossade och passerade tomater, tomatpurén, buljongtärning. Pressa i vitlök. Låt småputtra ca 15 min tills såsen kokat ihop. Hacka basilikan och blanda ner den och citronskalet. Salta och peppra.
Klappa auberginen torr med hushållspapper och stek dem gyllenbruna i olivolja. Varva aubergine, tomatsås och ost i en eldfast form. Avsluta med ett lager ost.
Grädda i ugnen i ca 30-40 min. Servera med en sallad.
Den blev supergod! Kommer definitivt göras fler gånger! :)
:D Very low carb.. Sparar receptet!
SvaraRadera//Pia
Perfekt! Det var så gott och enkelt att göra. :)
SvaraRadera