söndag 23 september 2012

Silviakaka

Provade ett nytt recept. Påminner lite om en annan kaka jag brukar göra som heter "Irenekaka" och görs i långpanna. Jag råkade dock läsa lite fel och tog för mkt bakpulver, så den blev lite platt i mitten men smaken är det inget fel på ändå. :O)






Detta recept är för en rund springform men man kan även baka i långpanna (dubbla receptet så fall)

2 ägg
2 dl socker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Glasyr
100 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägggula
riven kokos

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Häll i vattnet och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten. (Sätt gärna ett bakplåtspapper i botten först). Ställ in i ugnen i 175 grader, i 30 minuter.
Gör glasyren:
Smält smör i en kastrull, häll i socker och vaniljsocker. Vispa ner äggulan försiktigt. Låt glasyren svalna lite och bred den över den avsvalnade kakan. Strö över kokos. Ställ kakan kallt en stund innan den serveras.

2 kommentarer:

  1. Ja, denna kaka är god, jag brukar baka den ibland. Idag blev det palt på Bygatan :)

    SvaraRadera
  2. Ja riktigt gott och ändå enkelt.

    Åh vad gott! :) Åt det också för inte så länge sen.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.