söndag 17 februari 2013

Lime - och citronpaj

Mysfika idag med finaste..  och gjorde den här himmelskt goda pajen!

Den här en varm vår - eller sommardag, mums! Men går lika bra vilken dag som helst! :)

Man kan äta den som den är då fyllningen är riktigt krämig men det är gott med lätt vispad grädde som bryter av.


12-14 bitar

Pajdeg:

125 g smör
2 msk strösocker
3 dl vetemjöl
1 äggula

Fyllning:

2 citroner
1 lime
3 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde

Garnering:

Florsocker
Ev. lätt vispad grädde

Smält smöret på låg värme i en kastrull. Rör i socker, vetemjöl och äggula. Vänd ihop till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant eller vanlig pajform. Ställ formen i kylen ca 30 min.

Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta citronerna och limen under rinnande ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften.

Vispa ägg, socker och vaniljsocker luftigt. Strö över mjölet och vispa in noga. Rör sist i grädde, skal och saft från citrusen.

Fyll pajskalet och grädda i nedre delen tills fyllningen stannat, ca 30-35 min. Täck med folie om du tycker att pajen blir för mörk mot slutet. Ta ut pajen och låt svalna helt i formen.

Pudra över florsocker vid serveringen.

Sen är det bara att njuta!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.