fredag 7 juni 2013

Rabarberkaka med kokostosca

Gjorde en smarrig sådan nu i veckan. Ät som den är eller vispa lite grädde till.. Mums!

Ugn: 175 grader

Botten:
100 g smält smör
3 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl grädde
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:

3 skalade rabarberstjälkar, skär i bitar.

Glasyr:

100 g smör
1 dl strösocker
1 ½ dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1 msk vetemjöl
1 ½ msk grädde
4 dl kokosflingor

Smörj en rektangulär form och ströa med kokosflingor eller ströbröd. (Jag tog ströbröd, tycker annars att det blir för mycket kokos då det är det i glasyren.).
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och häll i grädden, rör om. Häll sedan smörblandningen i skålen med övriga ingredienserna. Tillsätt bakpulver och vetemjöl. Rör om till en jämn smet. Fördela rabarberbitarna över smeten, lägg dem bara ovanpå. Tryck ej ner dem.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Ta ut kakan och låt svalna något. Under tiden gör du glasyren. Häll alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Koka upp och bre sedan det över kakan.
Grädda klart i ugnen ca 15-20 min till kakan fått fin färg och kakan är torr.

Sen är det bara njuta!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.