söndag 9 februari 2014

Texas chili, småplock och kladdkakor..

En otroligt trevlig, rolig och mysig med goda vänner igår. Mycket småplock, diskussioner högt och lågt och mycket skratt! Då är det verkligen värt att lägga sig på morgonkvisten och vara lite trögtänkt dagen efter.. :O)

Gjorde en supergod chili. Hittade den på recept.nu och är tv-kockens Tommy Myllymäkis recept. Kan verkligen rekommendera denna! Hade pitabröd, tortillas, nachochips, massa grönsaker, olika såser och dipsåser till. Och det blev inte mycket över.. Kommer absolut göras fler gånger.

Jag lät den puttra i nästan 4 timmar. Då är det så mört och bara smälter i munnen.

Receptet är för fyra personer, men då vi var sju personer så dubblade jag nästan allting.

Texas chili:

800 g högrev, i tärningar
2 st gula lökar, grovt hackade
4 st vitlöksklyftor skivade
1-2 st röd chili, skivade med kärnor (jag tog inte alla kärnor)
2 tsk malen spiskummin
2 tsk koriander
1 tsk rökt paprika
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad fänkålsfrö (hoppade över det)
1 st lagerblad
2 msk tomatpuré
3 dl kalvfond (spädd från koncentrat om du använder fond på flaska)
Salt
Olja till stekning

Bryn grytbitarna i olja(eller smör) tills köttet fått fin yta. Tillsätt lök, färsk chili, kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare några minuter. Täck köttet med vatten och kalvfond.
Koka chilin på medelvärme i 3-4 timmar tills köttet kokat sönder helt.
Smaka av. Servera med goda tillbehör.

Mums!



Lite annat gott tilltugg till maten och under kvällen..

Tomat och mozarella

Cocktailkapris

Oliver


Cornichons

 

Kladdkaka

Vit chokladkaka

100 g smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
rivet skal av en citron
1 msk saft av en pressad citron
2 ½ dl vetemjöl

Grädda i 200 grader, 12-15 min

Smörj en form med löstagbar kant och strö kokos i formen. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och bryt ner chokladen i smöret. Rör tills chokladen smält.
Blanda sen i sockret, vaniljsockret och äggen (ett i taget). Tillsätt citronskal och saften (vill du inte ha så mkt citronsmak utesluter du saften) samt mjölet. Rör snabbt i hop till en smet och bred ut i formen.

Grädda! Kakan blir som en kladdkaka. Så grädda den inte för länge.

Serverade blåbär, färska jordgubbar och lätt vispad grädde till. Mums!!

Pudra över florsocker innan serveringen.


Vi provade också det här mousserande vinet. Lite kul när det är schlagertider nu. Riktigt gott!


Fick så himla fina blommor och ljuslyktor! <3







Och min fina älskade fröken finemang fyller år idag! 10 år!! <3 Det firar vi ikväll med lax.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.