Lite bakning så här på kvällskvisten. Kom på att det var så länge sen jag gjorde fröknäcke, är ju så gott! Äta som det är eller med lite smör på.
150 grader
2 dl varmt vatten
½ dl olivolja
2 dl majsmjöl
0,5 dl linfrö
0,5 dl sesamfrön
0,75 dl pumpafrö
1 dl solrosfrö
Havssalt eller flingsalt
Blanda alla ingredienserna i en skål. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lägg/häll på smeten.
Lägg ett bakplåtspapper över smeten och kavla ut tunt.
Strössla över havssalt eller vanligt flingsalt. Lika gott vilket som.
Grädda i ugnen ca 1 timme.
Energibröd.. Hittade det här receptet i tidningen Hembakat. Har faktiskt inte hunnit smaka det än men doftar ljuvligt. Smidigt när det inte behöver jäsa innan och görs i långpanna.
15-20 bitar
2 dl havregryn
6 dl rågsikt
½ dl linfrön
1 ½ dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 äpple, oskalat och grovt rivet
1 dl russin
2 msk brödsirap (jag tog vanlig)
4 dl naturell yoghurt (jag tog nog 6 dl, kändes alldeles för tjockt och för lite med 4)
Garnering: Solrosfrön
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25 x 30 cm.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vänd ner det rivna äpplet och russinen i blandningen. Blanda ner sirap och yoghurt och arbeta snabbt ihop till en lös deg.
Fördela degen i långpannan. Strö över solrosfrön.
Grädda brödet i mitten av ugnen i 50-60 min. Låt det ligga kvar i formen i 10 min och sedan svalna under en bakduk. Skär brödet i rutor sen.
Finaste Fröken Finemang fyller 13 år idag. Hipp Hipp Hurra och Grattis älskade lilla hjärtat! ❤❤Ugnsstekt lax till middag, en av hennes favoriter, så klart när det är födelsedag.
😉 😊 😍 💗
Alles för ikväll. Nu gör vi snart natt! 💤💤
Imorgon en ny härlig dag och min favoritdag! Älskar fredagar och en extra trevlig och mysig helg väntar 💕 😃 😉 😊
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.