måndag 11 september 2017

Langos, tjejmiddag och champinjoncrepes bla

Vilken härlig helg det varit med massa smått och gott bland annat.

Lunchen i lördags.. Langos.. år och dar sen jag åt det. Men åh så gott!!! Googlade på recept och det verkar faktiskt inte alls för meckigt att göra själv. Måste nog prova det framöver.




Tjejmiddag i lördags hos en kompis. Glömde helt bort att ta kort på maten och efterrätten men kan skriva i alla fall vad vi fick.. så grymt gott!! Nötfärsbiffar fyllda med brieost och soltorkade tomater, klyftpotatis, turkisk paprika (sivri), sallad, tzatziki och rödvinssås. Till efterrätt en så mäktig men himmelsk chokladtårta. Kan ju säga att jag var proppmätt hela kvällen!! Så gott och trevlig kväll!! 💕 😊
Förutom mousserande så provades det här vinet.. Ett vitt med lite lite bubblor i, som typ bara anas.. Jättegott! Kan rekommenderas! 👌



Igår lite shopping och lunch i MOS (Mall of Scandinavia) med en av de bästa 😍 glömde att ta kort men helstekt fläskfilé med råstekt potatis, sallad, beasås och rödvinssås. Mums! Så mysigt! Mat, lite shopping och massa snicksnack 😊

En sväng till mamma och pappa också. Mamma och jag gjorde så grymt goda crepes och vanliga pannkakor med sylt och grädde.. Mums!!
Mamma gjorde sån himla god champinjonstuvning.

Mammas champinjonstuvning: 
1 ask färska champinjoner
½ rödlök
1 ½ - 2 dl grädde
Salt
Peppar
1-2 msk riven ost
Någon tsk maizenamjöl

Ansa champinjonerna eventuellt och skär dem i småbitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och champinjoner i smör i en stekpanna. Häll på grädden, lite maizenamjöl och osten. Låt koka ihop några minuter. Grädda ett gäng pannkakor och fördela sen fyllningen på pannkakorna, rulla ihop och lägg i en form. Strö över ost och gratinera i 200 grader tills osten smält och crepesen fått fin färg.









Så gott! Måste göra crepes snart igen och med någon mer och annan fyllning. Champinjoner är dock min favorit.

Lång dag men mycket bra dag idag så nu soffa, Idol bland annat och mys. 💕



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.