Igår blev det en riktig bakdag mellan regniga promenader! Fy sjutton vad det har regnat och kallt blev det. Får klä på sig ordentligt då är det skönt trots regn.
Snorde ihop lite smarriga bullar igår. Blev kanelsnurror och vanilj bullar 😊👍👌🏻😋 så gott att ha i frysen och bara ta fram när det vankas fika och/eller man får fikagäster. Vaniljbullarna brukar ha en tendens att flytta ut så jag provade att sätta några i en muffinsform. Fina blev de!!
Använder inget avancerat bullrecept, utan har alltid kört det som står på mjölpåsen. Ett recept som jag numera faktiskt aldrig behöver kolla 😊 brukar dock ha lite mindre mjöl i och ibland hoppar jag över kardemumman i degen.
Gjorde ett påhittsrecept på frallor igår. Morotsfrallor! Blev jätte goda. Måste försöka baka mer matbröd. Är ju så gott med hembakt frukostbröd.
Degen jäste så fint och när jag gör såna här degar så kör jag dem alltid i bakmaskinen. Alldeles för tungt för mig (eller mina handleder) att köra dem för hand.
Vill man inte ha frön på så hoppar man över det.
Mjölkmängden är ungefärlig. Då jag höftade dem lite. Försökte lägga på minnet hur mycket jag tog av dem.. 🙈 börja med den mindre mängden. När degen släpper från kanterna och är smidig så är den bra! 👍 hade dock i mer rågsikt än vetemjöl.
12-14 frallor
1 pkt jäst
5 dl mjölk (använde standard, 3 %)
5-6 dl rågsikt
3-4 dl vetemjöl
100 g smör
1/2 dl honung
1-2 tsk salt
1/2 dl olivolja
1 stor morot, riv den
Frön att strö över (tog sesamfrön och pumpakärnor)
Ägg att pensla med
Ugn: 200 grader
Smula ner jästen i degbunken. Värm mjölken till fingervarmt och lägg i smöret. Det behöver inte smälta, häll det över jästen och blanda tills jästen smält. Tillsätt övriga ingredienser och knåda degen i ca 10 min. Låt den jäsa med bakduk över i ca 1 tim. Tills den jäst till dubbel storlek.
Baka sen ut till runda eller avlånga frallor. Lägg på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa igen med bakduk över i ca 1 tim.
Pensla med uppvispat ägg och strö över frön.
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 min, tills de fått fin färg och är genomgräddade.
Så baka på nu 😊👍👌🏻😅
Ikväll ska det provas ett nytt recept med kyckling. Återkommer med det.
Ha en fin söndag! 💕🍁🍃🍂💕
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.