Ugn 200 grader
3-4 kycklingfiléer
1 röd liten spetspaprika
1-2 grön paprika, civri (turkisk)
6-8 oliver, gärna blandade gröna och svarta. Både zeta och Ica (eget märke) har god olivmix. Ett tips för övrigt!
1 paket fetaost
5-6 soltorkade tomater
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
2 dl lätt creme fraiche
1/2 kycklingbuljong
1-2 tsk Oregano, efter tycke och smak
1-2 tsk Basilika, efter tycke och smak
Peppar
Jag saltade faktiskt ingenting. Då både oliver och ost kan vara rätt salta. Så salta efteråt istället om du vill ha mer salt.
Dela filéerna i 2-3 stora strimlor/delar. Bryn på dem i lite smör i en stekpanna. Tillsätt kryddorna under tiden du bryner dem. Stek dem nästan färdiga. Lägg dem sen i en smord form. Häll på vatten, creme fraiche och grädde i stekpannan, smula ner buljongtärningen och vispa ihop och låt det småkoka några minuter. Blir god sås efter stekningen.
Skär paprikorna i mindre bitar och likaså tomaterna och strö över kycklingen. Dela oliverna och strö över. Häll sen på såsen och smula över fetaosten. Gratinera i ugnen i ca 20 min och kolla att kycklingen är helt klar. Koka riset och hacka ihop samlade under tiden.
Smula över resten av osten.
Bon Apetit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.