Vilken mysig och härlig helg! Njutit av underbart väder (främst igår, men riktigt skönt idag också) och kunnat dra på sig en munkjacka på dagen bara ☀️😍🙌
Ljuvligt vårtecken 😍
Middag med bästa vännerna igår! Mat, bubbel, babbel högt och lågt och om allt och inget. Precis som det ska vara 😊❤️
Gjorde smarriga Kycklingbiffar som blev lite påhitt, potatis och morötter i ugn och sista kvarten små paprikor. Mums!
Tabbouli/Tabbouleh till..så gott och fräscht!! Det finns ju en hel uppsjö med recept på det men grunden är alltid bladpersilja, bulgur, lök och tomat verkar det som. Jag gjorde FN egen variant och hoppade över bulgurn. Tycker det blir lika gott 😋 På våren och sommaren när det finns såna där stora knippen med bladpersilja att köpa.. det är så gott! Använder gärna och mycket bladpersilja i sallader då bl a och i komb med citron.. 😍👌🏻
Så här gjorde jag..
Ca 3-4 dl bladpersilja, finhackad
1/2 rödlök finhackad
3-4 små gurkor eller 1/2 vanlig stor, finhackad
3-4 tomater, finhackad
Salt
Peppar
Saft från ca 1/2 citron
Finhacka allt och blanda om. Låt stå kallt en stund och smaka av om mer citron eller kryddor behövs.
Kycklingbiffar är riktigt gott och går att smaksätta i princip hur som helst.
Ca 12 biffar
800 g kycklingfärs
1/2 dl ströbröd
2 vitlöksklyftor
2 dl mjölk
Salt
Peppar
Skal från 1/2 citron
1-2 msk persilja
1 tsk cayennepeppar
Blanda ströbröd, (riv) vitlöken, mjölk och kryddor i en stor skål. Kycklingfärsen ska få plats i den sen. Låt stå ett tag. Blanda ner färsen och finhacka persiljan och blanda i. Forma till biffar, blöt händerna mellan är ett tips. Inte lika kladdigt då.
Stek på medelhög värme i smör, 3-4 min på varje sida. Lägg dem sen i en traktörpanna med en skvätt vatten och låt stå på svag värme en stund. Då blir de saftiga och goda och genomstekta.
Förutom potatis mm hade vi tzatziki till 👌🏻 köpte dock färdig, Fontanas. Så god!
Efterrätt fick bli en riktigt somrig paj med färska jordgubbar och fryst mango. Vilken god kombo det blev!!
Till serverades vispad grädde med vispad vaniljsås. Blanda ihop dem i en skål. Jättegott till olika pajer.
En vanlig smuldeg bara över mangon och jordgubbarna.
Lakritsfestivalen idag. En tradition sen länge. Dock tycker vi att den var mindre än vad den brukar. Men favoriter bl a åkte med hem i alla fall 😋
Ska lägga upp ett gott recept på morots - och halloumibiffar som blev denna söndags middag. Riktigt gott!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.